Seef our planet, it's the only one with beer 

seef our planet transparant

Bewust met afval

De brouwerij draait 100% op groene stroom en uit onze brouwdamp wordt energie gerecupereerd. Alle dampen van het brouwen laten we niet gewoon de lucht ingaan. Via een condensator wordt alle energie eruit gehaald en hergebruikt om onze andere brouwsels op te warmen. De installaties zijn voorzien van de meest recente, energie-efficiënte en milieuvriendelijk hoog rendement stroomgenerator, zonder uitstoot van zwavelcomponenten. 

Antwerpse Brouw Compagnie event

Festivalbekers van maïs

Wanneer er bekers nodig zijn op een event kiezen we voor ofwel herbruikbare bekers of voor biologisch afbreekbare exemplaren. Deze afbreekbare bekers zijn gemaakt van zetmeel uit maïs. Ze zijn volledig natuurlijk afbreekbaar en er doet zich dus geen vervuiling met plastic voor. Bewust opteren we ook voor karton uit verantwoorde bosbouw en recyclage. Zo zetten we in op karton met FSC-label.

Gisting tanks brouwerij Antwerpen Antwerpse Brouw compagnie Seebier

Milieuvriendelijke CO2 uit de haven

De productie CO2 die nodig is voor de brouwerij om o.a. de tanks voor te spannen laten we uit de haven komen. Deze is gerecycleerde CO2 die niet de lucht in gaat, maar opgevangen en gezuiverd wordt om vervolgens naar de brouwerij te transporteren.

IMG_7142

Tweede leven voor brouwresten

De graanresten, ook draf genoemd, krijgt een tweede leven als veevoer. Wekelijks komt een boerderij vlakbij deze draf ophalen. Het is kwalitatief voer voor het vee, boordevol vitaminen.

Johan met seefkrat

Gerecycleerde bierkratten

De bierkratten van de brouwerij zijn bewust vervaardigd uit gerecycleerd plastic van oude kratten. Hierdoor is onze huiskleur zwart. Dit laat ons toe om alle kleuren plastic een tweede leven te geven. Ook onze flesjes worden hergebruikt, zo werken we niet met wegwerpflesjes.

Wil je alles eens met je eigen ogen zien? Boek een rondleiding!