Skip to content

Een unieke brouwerij rondleiding!

Onze gids neemt je mee in de brouwerij van de Antwerpse Brouw Compagnie!  Geen museum, geen flashy animatieschermen en filmpjes, maar van dichtbij ontdekken hoe het er echt aan toe gaat in een brouwerij. Je gastheer of gastvrouw is een ervaren bierexpert die je meeneemt doorheen het boeiende verhaal van de brouwerij, de geschiedenis van bier in Antwerpen en alles uitlegt over bierbrouwen - van mouten tot gisten - . Trots stelt hij/zij  je de uiteraard ook de verschillende bieren voor! 

Stap binnen in de wereld van een kleine brouwerij!

BOEK HIER JE BEZOEK

Voor groepen vanaf 8 personen* kan een groepsrondleiding  geboekt worden. De gids neemt u mee in de aktieve brouwerij en vertelt alles over de geschiedenis van brouwen in Antwerpen, onze brouwerij, en toont u van dichtbij in de échte brouwerij hoe wij bier brouwen.

Ook een degustatie van het bier waar alles mee startte, het Seefbier zit in de rondleiding inbegrepen.

Duurtijd circa 1 uur.

Een rondleiding kost 10 € / persoon.

U kan in onderstaande kalender rechtstreeks uw bezoek boeken

*Indien u met minder dan 8 personen een gids wil boeken wordt eveneens 80 €. Dit bedrag dekt de kost van de gids en geeft recht op een tour voor 8 personen. Bij meer dan 8 personen wordt 10 € extra aangerekent per persoon.

Laden...

Onze brouwerijgidsen

13645325_10209505201565490_3716432080767715376_n 2

Rob Dyserynck

Rob is een ervaren bierkenner en gids van diverse culinaire wandelingen. Hij proefde destijds mee de eerste brouwsel van Seefbier, en volgde sindsdien de evolutie van de jonge brouwerij van dichtbij mee. Gepassioneerd en met de nodige humor verteld hij u alles over onze bieren, bierbrouwen en onze brouwerij!

Dirk Hayen gids Antwerpse Brouw Compagnie zwart wit

Dirk Hayen

Dirk, is een volbloed bierkenner en bierenthousiast. Als oprichter van 'bierenmeer.be', geeft hij regelmatige uitgebreide bierdegustaties en introduceert hij je in de boeiende wereld van speciaalbier.

d2c00c46-b09c-11e4-be62-ee14d9de170f_web_scale_0.3243047_0.3243047__ 2

Guy Verdonck

Guy is bierkenner, hobbybrouwer én bovenal dé auteur en expert op het vlak van de geschiedenis van bierbrouwen in Antwerpen. Zijn boek 'Verdwenen Brouwerijen in en rond Antwerpen' is een klassieker, en ligt mee aan de basis van de wedergeboorte van Seefbier.

Rik van Geel

Rik Van Geel

Rik, een geboren verteller - als schrijver, acteur, stand-up comedian - neemt Rik u mee in het boeiende verhaal van bierbrouwen, de brouwerij, en bier in Antwerpen.

Enkele praktische puntjes:

- Een rondleiding op afspraak kan enkel vanaf minimum 8 personen, met een maximum van 20 personen per groep. (omwille van praktische redenen). Voor grotere groepen dienen 2 rondleidingen/gidsen geboekt te worden.

- Een rondleiding kan ENKEL via het bovenstaande formulier geboekt worden. Indien u een factuur wil, kan dit bij de boeking via 'opmerkingen' ingevuld worden (graag dan tevens de nodige facturatiegegevens in te vullen). De gids zal bij aankomst nagaan of het geboekte aantal overeenkomt met de aanwezigen. Wanneer er meer bezoekers zijn dient dit voor de rondleiding afgerekend te worden met de gids.

- De gids komt speciaal voor uw bezoek naar de brouwerij. Wanneer u onverwacht toch later zou zijn, vragen we u een seintje te geven via 03.293.91.84 (doorschakelen naar het brouwerijcafé) zodat de gids weet dat u onderweg bent. Indien u later bent kan het zijn dat de gids omwille van aansluitende afspraken de rondleiding inkort. Wanneer u langer dan 20 minuten later bent zonder melding, zal de gids ervan uitgaan dat de rondleiding niet doorgaat en vertrekken.   Gezien de gids speciaal voor u ter plaatse was, zal de gemiste rondleiding ook niet terugbetaald worden.

- Terugbetalingen zijn enkel mogelijk bij annulaties die ten laatste 1 week vóór de rondleidingen plaatsvinden, nadien zijn er geen terugbetalingen meer mogelijk.

- U bezoekt een échte actieve brouwerij. Omwille van voedselveiligheid en regelgeving FAVV is de toegang voor huisdieren, inclusief blindegeleidehonden verboden.

- Tijdens weekdagen kan het zijn dat we in volle productie zijn. Dit geeft u tegelijk een uniek zicht op een brouwerij in volle actie, maar houdt tevens enkele beperkingen in, met betrekking tot veiligheid. We rekenen op uw begrip en strikte opvolging van de richtlijnen van de gids.

- Het brouwerij café is toegankelijk voor rolstoelgebruikers (inclusief aangepast sanitair). Bij de rondleiding wordt eveneens het brouwplatform beklommen (via een trap), dit stuk is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.

- Onze bieren zijn lekker... heel lekker ! We raden daarom aan om met het openbaar vervoer te komen, of vooraf een BOB / chauffeur te kiezen. De tram stop vlakbij de brouwerij, en ook busverbindingen komen tot bij de brouwerij. Bovendien is er een velopunt aan de brouwerij. Komt u dus met de trein naar Antwerpen, kan u een 'huurfiets/velo' nemen tot aan de brouwerij zelf.

Alles wat je wil weten en zien over bierbrouwen