De brouwerij
verkennen?

Stap binnen in de wereld van een kleine brouwerij!

op ontdekking
in de brouwerij…

Onze gids neemt je mee in de brouwerij van de Antwerpse Brouw Compagnie!  Geen museum, geen flashy animatieschermen en filmpjes, maar van dichtbij ontdekken hoe het er echt aan toe gaat in een brouwerij. Je gastheer of gastvrouw is een ervaren bierexpert die je meeneemt doorheen het boeiende verhaal van de brouwerij, de geschiedenis van bier in Antwerpen en alles uitlegt over bierbrouwen – van mouten tot gisten – . Trots stelt hij/zij  je de uiteraard ook de verschillende bieren voor! 

Rondleiding

Voor groepen vanaf 8 personen* kan een groepsrondleiding geboekt worden. Per gids gaan maximaal 20 personen mee. Kleinere groepen kunnen samengevoegd worden in 1 tour (bv 2X8 personen).

De gids neemt u mee in de actieve brouwerij en vertelt alles over de geschiedenis van brouwen in Antwerpen, over onze brouwerij, en toont u van dichtbij in de échte brouwerij hoe wij bier brouwen.

Ook een degustatie van het bier waar alles mee startte, het Seefbier, zit in de rondleiding inbegrepen.

Duurtijd circa 1 uur.

Een rondleiding kost 14 € / persoon.

U kan in onderstaande kalender rechtstreeks uw bezoek boeken.

VRIJGEZELLEN UITSTAP? Helaas stellen wij vast dat ‘vrijgezellen’ uitstappen vaak voor overlast zorgen, zowel voor de andere bezoekers , als het personeel, als de buurtbewoners. Dit maakt het noodzakelijk dat we hier een strenger beleid rond hebben. Vrijgezellen groepen worden enkel nog toegelaten indien dit aan het begin van de dag is, en de groep NIET in dronken toestand is of storend gedrag vertoont (luidruchtig, storen van andere gasten, enz). Indien we bij aankomst merken dat de groep hieraan niet voldoet zullen we de rondleiding annuleren, u verzoeken onmiddellijk te vertrekken en worden ook eventueel reeds betaalde voorschotten NIET TERUGBETAALD. Wij betreuren dat dit noodzakelijk is, maar op die manier garanderen we dat onze brouwerij en taproom een aangename plek blijft voor al onze gasten.

*Rondleiding kan ook gegeven worden aan  groepen kleiner dan 8. Het basisbedrag van de rondleiding komt neer op € 112.

BOEK HIER JE BEZOEK

Laden...

ONZE GIDSEN

Rik Van Geel

Rik, een geboren verteller – als schrijver, acteur, stand-up comedian – neemt Rik u mee in het boeiende verhaal van bierbrouwen, de brouwerij, en bier in Antwerpen.

Guy Verdonck

Guy is bierkenner, hobbybrouwer én bovenal dé auteur en expert op het vlak van de geschiedenis van bierbrouwen in Antwerpen. Zijn boek ‘Verdwenen Brouwerijen in en rond Antwerpen’ is een klassieker, en ligt mee aan de basis van de wedergeboorte van Seefbier.

Rob Dyserynck

Rob is een ervaren bierkenner en gids van diverse culinaire wandelingen. Hij proefde destijds mee de eerste brouwsel van Seefbier, en volgde sindsdien de evolutie van de jonge brouwerij van dichtbij mee. Gepassioneerd en met de nodige humor vertelt hij u alles over onze bieren, bierbrouwen en onze brouwerij!

Dirk Hayen

Dirk, is een volbloed bierkenner en bierenthousiast. Als oprichter van ‘bierenmeer.be’, geeft hij regelmatige uitgebreide bierdegustaties en introduceert hij je in de boeiende wereld van speciaalbier.

Sam Michielsen

Sam Michielsen is een bierliefhebber, acteur, taalcoach en copywriter. Hij vertelt je dan ook met passie, in verschillende talen alles over onze bieren en brouwerij!

Cedric Dezitter

Cedric is gepassioneerd door bier. Hij is brouwer, bierkenner én heeft zelfs z’n eigen online kanaal waar hij bijna dagelijks bieren bespreekt. Deze Antwerpenaar deelt graag deze passie met jullie!

Milan Borms

Als liefhebber van onze bieren en de brouwerij loodst Milan u met plezier en passie door het verhaal van bier in Antwerpen, onze brouwerij en het brouwproces en onze bieren!

Inge Forton

Inge heeft een passie voor mensen, voor haar stad en voor bier.
Als bierkenner en stadsgids vertelt ze jullie met veel empathie, de verhalen over de brouwerij  onze bieren!

Veerle Baert

Veerle is niet alleen een ervaren gids, maar een échte bierliefhebber. Ze specialiseerde zich tot biersommelier en verdiept zij zich elke dag nog verder in de boeiende bierwereld.
Veerle neemt u dan ook graag mee op tour in onze brouwerij.

Erwin Liekens

Erwin is stadsgids in Antwerpen, bierkenner en brouwer. Bovendien is hij een geboren verteller die u op gepassioneerde manier meeneemt het verhaal van de brouwerij en onze bieren.

Gerd Gimbrère

Als gepassioneerd gids vertelt Gerd de Klank van ’t Stad, de klank van Antwerpen. Ze is bierliefhebber en dus maakt de geschiedenis van het Antwerpse bier daar voor haar deel van uit. Ze neemt je dan ook supergraag mee in het verhaal van onze brouwerij en onze bieren.

Enkele praktische puntjes:

– Een rondleiding op afspraak kan enkel vanaf minimum 8 personen, met een maximum van 20 personen per groep. (omwille van praktische redenen). Voor grotere groepen dienen 2 rondleidingen/gidsen geboekt te worden.

– Een rondleiding kan ENKEL via het bovenstaande formulier geboekt worden. Indien u een factuur wil, kan dit bij de boeking via ‘opmerkingen’ ingevuld worden (graag dan tevens de nodige facturatiegegevens in te vullen). Indien u achteraf een factuur aanvraagt, zal er een adminstratiekost van € 25 worden aangerekend.

– De gids zal bij aankomst nagaan of het geboekte aantal overeenkomt met de aanwezigen. Wanneer er meer bezoekers zijn dient dit voor de rondleiding afgerekend te worden met de gids.

– De gids komt speciaal voor uw bezoek naar de brouwerij. Wanneer u onverwacht toch later zou zijn, vragen we u een seintje te geven via 03.293.91.84 (doorschakelen naar het brouwerijcafé) zodat de gids weet dat u onderweg bent. Indien u later bent kan het zijn dat de gids omwille van aansluitende afspraken de rondleiding inkort. Wanneer u langer dan 20 minuten later bent zonder melding, zal de gids ervan uitgaan dat de rondleiding niet doorgaat en vertrekken.   Gezien de gids speciaal voor u ter plaatse was, zal de gemiste rondleiding ook niet terugbetaald worden.

– Terugbetalingen zijn enkel mogelijk bij annulaties die ten laatste 1 week vóór de rondleidingen plaatsvinden, nadien zijn er geen terugbetalingen meer mogelijk.

– U bezoekt een échte actieve brouwerij. Omwille van voedselveiligheid en regelgeving FAVV is de toegang voor huisdieren, inclusief blindegeleidehonden verboden. Doordat de site als hoofdfunctie productie van levensmiddelen heeft – en het horecagedeelte (waar andere regels gelden) ondergeschikt is – moeten we ons hier strikt aan houden.

– Tijdens weekdagen kan het zijn dat we in volle productie zijn. Dit geeft u tegelijk een uniek zicht op een brouwerij in volle actie, maar houdt tevens enkele beperkingen in tijdens het bezoek omwille van veiligheidsredenen. We rekenen op uw begrip en strikte opvolging van de richtlijnen van de gids.

– Het brouwerij café is toegankelijk voor rolstoelgebruikers (inclusief aangepast sanitair). Bij de rondleiding wordt eveneens het brouwplatform beklommen (via een trap), dit stuk is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.

– Onze bieren zijn lekker… heel lekker ! We raden daarom aan om met het openbaar vervoer te komen, of vooraf een BOB / chauffeur te kiezen. Tram 24 stopt voor de brouwerij. Bovendien is er een Velopunt aan de brouwerij. Komt u dus met de trein naar Antwerpen, kan u een ‘huurfiets/velo’ nemen tot aan de brouwerij zelf.