De Antwerpse
Onafhankelijke
Brouwerij

Met de Antwerpse Brouw Compagnie heeft Antwerpen terug een eigen onafhankelijke brouwerij. Onze brouwerij is 100% in handen van bierliefhebbers, los van grote brouwerijgroepen of concerns. Gesteund door een 1000tal crowdfunders bouwden we een nieuwe brouwerij in hartje stad. En zo schrijven we samen een nieuw hoofdstuk in de Antwerpse bier- en brouwgeschiedenis !

Waarom wij bier brouwen?

Omdat we van bier houden.
Wij geloven dat bier ongelooflijk divers en uniek is.
We verkennen graag smaken, aroma’s, oude en nieuwe bierstijlen.
Bij ons geen kopieën van andermans succesnummers, of extreme bekkentrekkers van bieren.
Wel unieke, memorable, nieuwe bieren van TOP kwaliteit.
Bieren die we zelf graag drinken.

We zijn een kleine onafhankelijke lokale brouwerij, gelegen in centrum Antwerpen.
Opgericht door, en volledig in handen van bierliefhebbers.
100% onafhankelijk, geen deel van grotere brouwerijgroepen, of investeerders.
Sinds 2012 schrijft de Antwerpse Brouw Compagnie een nieuw hoofdstuk aan de rijke Antwerpse brouwgeschiedenis.

Onze splinternieuwe brouwerij bevat de laatste technologie.
Deze combineren we met traditionele brouwmethodes, een open brouwersgeest en een nooit stoppende drive naar top kwaliteit.

Bier is een natuurproduct, we besteden dan ook veel aandacht aan het milieuvriendelijk produceren van onze bieren.
Van 100% groene stroom, tot warmteopwekking uit brouwdamp en maximale inzet op herbruikbaarheid.

Ons belangrijkst ingrediënt is echter ons team, die samen met het enthousiasme van vele bierliefhebbers, café uitbaters en winkelverantwoordelijken deze unieke bierdroom realiteit maken.

De Antwerpse Seefbier geschiedenis

SEEF THE PLANET

It’s the only one with beer!

BEWUST MET AFVAL

De brouwerij draait 100% op groene stroom en uit onze brouwdamp wordt energie gerecupereerd. Alle dampen van het brouwen laten we niet gewoon de lucht ingaan. Via een condensator wordt alle energie eruit gehaald en hergebruikt om onze andere brouwsels op te warmen. De installaties zijn voorzien van de meest recente, energie-efficiënte en milieuvriendelijk hoog rendement stroomgenerator, zonder uitstoot van zwavelcomponenten.

FESTIVALBEKERS VAN MAÏS

Wanneer er bekers nodig zijn op een event kiezen we voor ofwel herbruikbare bekers of voor biologisch afbreekbare exemplaren. Deze afbreekbare bekers zijn gemaakt van zetmeel uit mais. Ze zijn volledig natuurlijk afbreekbaar en er doet zich dus geen vervuiling met plastic voor. Bewust opteren we ook voor karton uit verantwoorde bosbouw en recyclage. Zo zetten we in op karton met FSC-label.

GERECYCLEERDE BIERKRATTEN

De bierkratten van de brouwerij zijn bewust vervaardigd uit gerecycleerd plastic van oude kratten. Hierdoor is onze huiskleur zwart. Dit laat ons toe om alle kleuren plastic een tweede leven te geven. Ook onze flesjes worden hergebruikt, zo werken we niet met wegwerpflesjes.

TWEEDE LEVEN VOOR BROUWRESTEN

De graanresten, ook draf genoemd, krijgen een tweede leven als veevoer. Wekelijks komt een boerderij vlakbij deze draf ophalen. Het is kwalitatief voer voor het vee, boordevol vitaminen.

MILIEUVRIENDELIJKE CO2 UIT DE HAVEN

De productie CO2 die nodig is voor de brouwerij om o.a. de tanks voor te spannen laten we uit de haven komen. Deze is gerecycleerde CO2 die niet de lucht in gaat, maar opgevangen en gezuiverd wordt om vervolgens naar de brouwerij te transporteren.