Seef

Xperimental

Wat zou er gebeuren als je Seefbier op eikenhouten vaten laten rijpen ? Dit bier is het resultaat van dit experiment.

Subtiele houttoetsen (eik, vanille) geven een zacht veneus karakter en malse body, bij een aangenaam zachte carbonatie. Een gelaagd smaakpallet, die de Seefbier karakteristieken marieert met hout, zerpe en rijpingsaccenten.

Een experimentje van de brouwers, een speeltje voor fijnproevers.

  • Alc. Vol.
  • 6,5 %
  • Gravity° Plato
  • 14°
  • IBU
  • 14
  • EBC
  • 38

Brouwers
fiche

  • Type

    Troebel blond, ongefilterd

  • Mout

    Boekweit, Haver, Tarwe, Gerst

  • Hop

    Belgische HOP

  • Gist

    Seefgist, bovengisting met 6 weken rijping

  • Uitzicht

    De rijping op hout maakt het bier iets donkerder van kleur  tov de originele Seef.

  • Aroma

    Een intrigerend samenspel tussen de ‘klassieke’ Seefaroma’s en rijpingsaroma’s, waaronder vanille, houttonen en subtiele wilde gist.

  • Smaak

    De eiken vaten geven subtiele houttoetsen, een malse body, lichte zerpe en rijpingsaccenten, en een veneus karakter.

Meer van dat!